Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 2008-09

Η περσινή χρονιά ήταν για μένα η καλύτερη μετα την μεγάλη πορεία επί Μπαγεβιτς. Σιγουρα η αποτυχια της ευρώπης ειναι σημαντική αλλά προσωπικα θεωρά καποια αλλα πραγματα πιο σημαντικά από μια καλή χρονια στην ευρώπη που δεν εχει σταθερες βασεις. Φυσικά και οι ευθυνες για την αποτυχία βαραίνουν ολους οσους ασχολούνται με την ομάδα και ειχαν την ομάδα ανετοιμη για τα ματς με την Ανόρθωση. Περαν όμως της Ανόρ8ωσης ειδαμε πραγματα μετα από χρόνια στην ομάδα:
1. ΚΑΝΟΝΙΚΟ προπονητη τον Κυριο Ερνεστο Βαλβερδε. Θεωρώ οτι πρεπει ολοι να καταλαβουμε οτι δεν υπαρχει τελειος προπονητης, ολοι εχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Αρα το ζητούμενο ειναι ποια υπερισχύουν και νομίζω ότι για τον Βαλβερδε δεν τιθεται θεμα συγκρισης.
2. Την ομάδα να προσπαθει- και κάποιες φορές να καταφέρνει να παίξει συγχρονο ποδοσφαιρο. Πιεση ψηλά, κατοχή της μπάλας, ταχύτητα και αγωνιστικο προσανατολισμό.
3. Πειθαρχεία σε μεγάλο βαθμό- για να μην πω μέγιστο για δεδομενα Ολυμπιακού- κατι που νομίζω αναγνωρίστηκε από ολους. Μεμονωμενα γεγονοτα δεν ήταν δυνατόν να λείψουν, αλλα από τον προπονητη αντιμετωπίστηκαν 100% σωστα-αναξαρτήτως ονομάτων.
4. Δημιουργία σιγά σιγά πάλι ενός κορμού ενδεκαδος για κάποια χρονια εστω και με ξένους (δεν με χαλαει προσωπικά). Ειναι πολύ θετικό το γεγονός οτι οι ξενοι που ερχονται καταλαβαίνουν πολύ γρήγορα το που εχουν ερθει και τι σημαινει Ολυμπιακός. Δινουν το 100% και ειναι πολύ σημαντικό, ακόμα και αν βλέπουν την ομάδα σαν σκαλοπάτι- δεν ειναι κακό, ουτε υποτιμητικό. Δεν θα γίνουμε ποτε Ρεαλ, Μπαρτσελόνα κτλ αλλα το οτι δεν θα φευγουν οι ξενοι για χειροτερες ομαδες επειδη ειναι εκτος Ελλαδας το βρισκω σημαντικό επιτευγμα για την ομαδα. Η καλυψη των φιλοδοξιών ενος καλού παίκτη απο την ομαδα μας δεν ειναι κατι που πρεπει να το περναμε ασχολιαστο.
Φυσικά και υπήρχαν γεγονοτα άσχημα την προηγουμενη χρονια αλλά νομιζω ότι η ζυγαρια κλεινει προς θετικό ισοζυγιο. Τα σχολια για το 4-4-2 ή για τους πιτσιρικάδες που δεν πηραν ευκαιρίες νομίζω ότι ηταν αδικα για τον Βαλβέρδε. Πιθανον να μπορουσε να παιξει 4-4-2 σε μερικα ματς στο καραισκάκη αλλα νομίζω ότι ειχε τους τακτικούς λόγους του που το εκανε στα 2α ημιχρονα των αγωνων. Όσο αφορά τους μικρούς δεν νομίζω ότι αδίκησε ιδιαίτερα κάποιον- προσωπικά δεν μου εδειξαν ετοιμοι- βρίσκονται όμως σε καλό δρόμο. Για το θέμα Λετο δεν αξιζει νομίζω καμία αναφορά.
Η φυγή του Βαλβέρδε νομίζω ότι ήταν μια καθαρά επαγγελματική διαπραγματευση οπου παρουσιαστηκαν διαφωνίες και έληξε η συνεργασία- τόσο απλά. Αν θα είναι καλό ή κακό για την ομάδα θα δειξει το μέλλον. Οι δηλώσεις ομως του Κοκκαλη για τον Βαλβερδε ήταν τουλαχιστον γελοιες και εμενα σαν Ολυμπιακό δεν με εκφράζουν- δεν αναφέρεσαι στους λαγούς αλλασε εναν ανθρωπο που εδωσε το 100% για την ομάδα και πέτυχε. Τωρα αν σου ειπε ΟΧΙ και σε πειραξε ειναι αλλο θεμα.Σαν προεδρος του Ολυμπιακού οφειλεις να δειξεις επίπεδο- σαν Σωκρατης κανε οτι θελεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: