Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

MANCHESTER UNITED


Για μένα είναι η μεγαλύτερη ομάδα του πλανήτη και η μόνη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού που μπορει να χαλασει μια αποτυχία της. Είναι μια ομάδα πρότυπο σε όλους τους τομείς που μπορούν να αποτελούν ένα αθλητικό οργανισμό.
Όλα φυσικά ξεκίνησαν από τον ερχομό του μεγάλου Σερ Αλεξ αλλά και την υπομονή της τότε διοίκησης που τον στήριξε στις πρώτες αποτυχίες, για να καρπωθεί όλα τα επόμενα χρόνια τους καρπούς εκείνης της απόφασης. Μηπως δεν έχει κάνει λάθη και αυτός? Αρκετά αλλά όταν βάζεις στη ζυγαριά όλα όσα έχει προσφέρει η άτιμη η ζυγαριά γέρνει απότομα........Έχτισε μια δυναστεία την προηγούμενη δεκαετία, με απίστευτο ποδόσφαιρο και τωρα χτίζει την επόμενη, με παίκτες σχετικά νεαρούς στη πλειοψηφία τους, οι οποίοι δίπλα του γίνονται όλο και καλύτεροι, αλλά και μια συμπεριφορά απέναντι στους 3 παίκτες συμβολα της τωρινής ομάδας εκπληκτική ( ΓΚΙΓΚΣ, Σκοουλς, Νεβιλ). Έχει βρει ήδη τους αντικαταστάτες τους αλλά τους χρησιμοποει με τέτοιο τρόπο που να μη τους αφήνει ποτέ εκτεθειμένους αγωνιστικά, κερδίζοντας τόσο αγωνιστικά όσο και στους υπόλοιπους τομείς απο αυτες τις προσωπικότητες που γνωρίζουν και τι φανελλα φοράνε αλλά και πως θα μπολιάσουν τους νεους παίκτες με πνέυμα της UNITED.
Είναι μια ομάδα που κανένας παίκτης παοτέ δεν μπήκε πάνω από τη ομάδα όσο μεγάλος και αν ήταν (Μπέκαμ, Φαν Νιστελροοι τα τελευταία χρόνια). Δυστυχώς στον Ολυμπιακό αυτή η ευκαιρία χάθηκε τη πρώτη φορά που διώξαμε τον Μπάγεβιτς για χατίρι του Ζάχοβιτς.....Α και ακόμα ψάχνουμε τον αντι-Τζόλε, ο οποίος φτάνει τα 37 σε λίγο. Οποιαδήποτε συγκριση νομίζω ότι περιττευει........

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πραγματικά μετα από τόσες μέρες που έχω να γράψω κάτι για την ομάδα δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Τελικά το πρωτάθλημα το πήραμε και αφήσαμε την ομάδα των άτιτλων με τη γλύκα ( που γίνεται πίκρα μετα τις τεσσάρες που εισπράτει σε κάθε εμφάνιση εκτός έδρας στα πλει οφ).

Ο πρόεδρος εκστασιασμένος απο τη κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε δηλώσεις και ειπε δίαφορα πραγματα, με κάποια συμφωνω και με άλλα διαφωνω, αλλά μικρή σημασία έχει νομίζω. το ζουμί της υπόθεσης θεωρώ ότι ήταν ένα : ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΩ ΕΓΩ......(εκτός Μπάγεβιτς που για μενα είναι προπονητης επιπεδου).

Και για ενισχύσει τα λεγόμενα του νομίζω, πριν από μερικές ώρες έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Ιβιτς. Σίγουρα και Ιβιτς είναι υπεύθυνος για ορισμένα από τα κακώς κείμενα της ομάδας μας φέτος, αλλα το βασικό είναι ότι ήθελε να φερει προπονητη στον Ολυμπιακό, ενώ ο Κοκκαλης πιστευω έχει αποφασίσει να κρατήσει τον Σεγούρα, εκτός αν έχουμε τίποτα ντόρτια στο τελικό με τον Αρη. Αυτή φυσικά ειναι προσωπική εκτίμηση, αλλά διαβάζοντας τόσα χρόνια ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στο ΦΩΣ, νομίζω ότι μπορώ και διαβάζω πίσω από τις λέξεις κάποια πράγματα. Το Πάσχα λέω στο βάζελο αδερφό μου, ότι οι μέρες του Ιβιτς στην ομάδα ειναι λίγες και με παίρνει τηλέφωνο το μεσημέρι και μου λεει τέλος ο Ιβιτς, πως το ήξερες? τι να του εξηγώ τωρα, ο Κόκκαλης ειναι πλεον ανοικτό βιβλίο......Τωρα αν ο Ιβιτς έχει κάνει κάτι που δεν εχει βγει προς τα έξω..........

Όσον αφορα τον επερχόμενο τελικό, η ομάδα όπως φάνηκε και σήμερα στο φιλικό είναι μια σκετη ''ομορφιά''. Με τέτοια μυαλά στο παιχνίδι με τον Αρη φοβάμαι πως θα έχουμε καμία επανάληψη του τελικού με τον Παοκ ( πάλι με Ντουσαν αντίπαλο). Ας κάνουν 10 μέρες καμιά προπόνηση της προκοπής γιατί θα έχουμε κλάματα, αφού εδώ στη Θεσσαλονικη οι αρειανοί ζουν και αναπνέουν για τον τελικό και πού καλά κάνουν.

ΥΓ: Σχετικά με τις συνεχείς δηλώσεις του Ριβάλντο, θα ήταν καλό νομίζω να γίνουν παράδειγμα προς όλους τους φίλους της ομάδας, που ''θεοποιούν'' κατά καιρούς κάποιους παίκτες....Πάνω απ'όλα είναι η ομάδα και ευρυθμη λειτουργία της, κάτι που ορισμένοι ποδοσφαιριστές το ξεχνάνε και προσπαθούν να επιβληθούν στον εκάστοτε προπονητή με την ανοχή του προεδρου και των οπαδών. δυστυχώς στον Ολυμπιακό τον εχουμε δει το εργο πολλάκις, ας ελπίσουμε ότι βάλαμε λίγο μυαλό........