Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Το προσκλητήριο

Πριν δύο μέρες έλαβα το προσκλητήριο για το γάμο ενός από τους κολλήτούς μου στην Κέρκυρα, είμαστε φιλαράκια από το σχολείο και η παρέα έχει μείνει μαζί από τοτε. Είναι ο πρώτος από την παρέα που κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή του και είναι για όλη την παρέα μια καινούργια αρχή ,ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μας.
Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι πλέον μεγαλώσαμε,31 αν σας ενδιαφέρει, ότι η ζωή μας μπαίνει σε διαφορετικό επίπεδο και σε τελείως διαφορετικές προτεραιότητες, οικογενεια ,μετά παιδιά ,υποχρεώσεις κτλ.
Δεν ξέρω αν θέλω να ακολουθήσω ακόμα αυτό το δρόμο.Προτιμώ την εργένικη ζωή ακόμα,ίσως γιατί δεν έχω βρει αυτό που θέλω ή να με θέλει ή να με ανεχεται.σε κάθε περίπτωση όμως ό γάμος του φίλου μου αποτελει το τέλος μιας περιόδου και την αρχή μιας άλλης για όλη την παρέα από το όμορφο νησί.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ

Το είδαμε και αυτό.Κλήθηκε σε απολογια ο Λουα Λουα γιατί λεει πανηγύρισε απρεπώς το γκόλ με τον ΟΦΗ. Οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε ιχνος σοβαρότητας και κατα ντάνε γραφικοί πλέον.
Σε λίγο θα μας καλέσουν σε απολογία γιατι βάζουμε γκόλ και προκαλούμε ψυχικά τραύματα στους αντιπάλους ,θα μας απαγορευσουν τις συνεργασίες μεταξύ των παικτών και θα δεχονται μόνο τα γκόλ που θα βάζει κάποιος αφού περάσει ολοκληρη την αντίπαλη ομάδα χωρίς καμία πάσα για να μην μπερδεύονται οι αντίπαλοι αμυντικοι από τους συνδυασμούς.ΕΛΕΟΣ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Περιμένω αυριο τις αντιδράσεις από τις δήθεν αντικειμενικές φυλλάδες.Για να τις βοηθήσω, ήταν δάκτυλος του Ιβιτς που κάνει πόλεμο στον Λεμονη.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

OZON

ΟΖΟΝ - Ο άνθρωπος κατέστρεψε σε μια δεκαπενταετία όσο η φύση σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια!
«Σε 15 χρόνια ο άνθρωπος κατέστρεψε τόσο όζον όσο η φύση σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια», είπε ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Χρήστος Ζερεφός κατά την τελετή έναρξης, χθες, του διεθνούς συμποσίου για την «αραίωση του προστατευτικού στρώματος του όζοντος».
Επιστημονικά ιδρύματα απ' όλο τον κόσμο συμμετέχουν με επιφανείς καθηγητές στο συμπόσιο που πραγματοποιείται στην Αθήνα 23-26 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Περισσότεροι από 200 κορυφαίοι επιστήμονες, νομπελίστες και ειδικοί, θα εξαγάγουν συμπεράσματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επόμενες αναθεωρήσεις του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για το όζον (συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την υπογραφή του).Το συμπόσιο συνδιοργανώνουν η Ακαδημία Αθηνών (Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών) και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Διεθνής Επιτροπή Οζοντος, η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ. Τη σπουδαιότητα του συμποσίου επισήμαναν οι ακαδημαϊκοί Γρηγόρης Σκαλκέας, πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών και ο Χρήστος Ζερεφός, πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου.Ο κ. Σκαλκέας μίλησε για την προσοχή που πρέπει να δίνεται στις μικρότερες ηλικίες, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην υπεριώδη ακτινοβολία» Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου αυτού έχει σημαντική αξία για όλες τις χώρες αλλά ιδιαίτερα για τις χώρες της Μεσογείου και βεβαίως για την Ελλάδα, λόγω της ηλιοφάνειας και του αυξημένου αριθμού επισκεπτών.Η Ελλάδα κύρωσε Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ στα τέλη του 1988 και έκτοτε η προσπάθεια είναι διαρκής, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι ως προς την παραγωγή και κατανάλωση των ελεγχόμενων ουσιών, είπε ο Γιώργος Σουφλιάς, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ χαιρετίζοντας το διεθνές συμπόσιο. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κράτη-μέλη της διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία του πρωτοκόλλου, πρόσθεσε ο ίδιος τονίζοντας: «Το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ αποτελεί πρότυπο οικουμενικής συνεργασίας. Αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς, δυστυχώς, και για το Πρωτόκολλο του Κιότο.»Διότι ενώ στο Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ συμμετέχουν οι χώρες ενεργά και αποφασιστικά, δεν συμβαίνει το ίδιο και για το Πρωτόκολλο του Κιότο».«Κι αυτό», συνέχισε, «δεν είναι μόνο λυπηρό, αλλά και επικίνδυνο για τον πλανήτη και το μέλλον μας».
Φ.Κ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/09/2007

σκιτσο goal


από το blog του ολυμπιακός

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Το αριστερό στοίχημα
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να πήραν το μήνυμα της κάλπης, που αποτυπώθηκε με μεγαλύτερη σαφήνεια στη δημοσκόπηση της «Κυριακάτικης Ε», και θα δώσουν τη μάχη με αριστερό πρόσωπο.ΣΤΡΟΦΗ προς τα αριστερά είναι το μήνυμα, αλλά δεν μπορεί να αγνοηθεί στη χάραξη της στρατηγικής, ότι στόχος θα πρέπει να είναι μια δυναμική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στη νίκη με αύξηση της εκλογικής του δύναμης.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εύκολη υπόθεση, όπως προκύπτει και από τις εκτιμήσεις της κοινής γνώμης, να αλλάξει τη σημερινή εικόνα του το ΠΑΣΟΚ, να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική παράταξη και να εμφανίσει ένα αξιόπιστο, ανανεωμένο αριστερό πρόσωπο.ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (51%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Κ.Ε.», ότι το κόμμα τους αντιπαρατέθηκε με «μικρές διαφορές» στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. και ζητούν (49%) να ασκήσει τώρα σκληρή εφ' όλης της ύλης αντιπολίτευση.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ μόνο με λόγια και όποιες διακηρύξεις να αλλάξει η ιδεολογική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και να προσαρμοστεί στην απαίτηση της εκλογικής του βάσης για στροφή προς αριστερά. Ούτε και θα το πετύχει απλώς με την εκλογή αρχηγού στις 11 Νοεμβρίου.ΚΥΡΙΩΣ ζητούμενο είναι η ανασυγκρότηση του Κινήματος και η επανασύνδεσή του με τις λαϊκές κοινωνικές δυνάμεις που το στήριξαν και το έφεραν στην εξουσία. Το δείχνει καθαρά το μήνυμα της βάσης, που ζητεί, όποιος κι αν είναι ο αρχηγός -κατά τα στοιχεία της δημοσκόπησης- ένα μείγμα παλαιών και νέων στελεχών (51%), ενώ το 45% ζητεί ριζική ανανέωση των στελεχών.ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ, επίσης, η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ τη φυσιογνωμία του Κινήματος, χαρακτηρίζοντάς το ως δύναμη προόδου της κοινωνίας (53%), ενώ το 31% το χαρακτηρίζει «μηχανισμό διαχείρισης της εξουσίας».ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, επομένως, για το αυριανό, ανανεωμένο, ανασυγκροτημένο ΠΑΣΟΚ δεν είναι η ψηφοφορία της 11ης Νοεμβρίου για την εκλογή αρχηγού, αλλά το ξεκαθάρισμα της ιδεολογικής του ταυτότητας.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σύνθημα κενό περιοχομένου το «κλίνατε επ' αριστερά». Είναι ζήτημα προς συζήτηση και μάλιστα σοβαρή, στην κομματική βάση, στα όργανα του κόμματος και στη συνδιάσκεψη, αφού αναλυθούν τα αίτια της ήττας και προσδιοριστεί ο ιδεολογικός προσανατολισμός του Κινήματος. Προπαντός, δεν είναι υπόθεση μόνο των υποψηφίων αρχηγών.Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ του εκλογικού αποτελέσματος είναι, ίσως, για τα στελέχη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, πιο εύκολη από την ανάλυση και την πρακτική ικανοποίηση του αιτήματος για στροφή προς τα αριστερά.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/09/2007

ΑΟΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 0-0

Δυστυχώς η ομάδατης ιδιαίτερης πατρίδας μου δεν ξεκίνησε νικηφόρα το μαραθώνιο της β΄εθνικής.Ας ελπίσουμε ότι θα λυθούν τα προβλήματα, αγωνιστικά και κυρίως γηπεδικά και η συνέχεια να είναι καλύτερη.

SIENA -BENETTON 96-50

Απίστευτη νίκη για τη σιένα στο σουπερκαπ της ιταλίας.από 20-20 έκανε σερί 32-0 και πήγε στο 52-20 και μετα στο 61-22.Για τέτοιο επίπεδο ομάδων είναι κατι πρωτοφανές νομίζω,εγώ δεν το έχω ξαναδεί και πιστέψτε με εχω δει παρα πολλά παιχνίδια λόγω επαγγελματος (επαγγελματιας προπονητής).η διαφορά ανάμεσα σε μια ομάδα με κορμο και ίδιο coach και σε μια νέα ομάδα με νεο coach ήταν εμφανής, οι 46 πόντοι ήταν λίγοι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΦΗ 6-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΦΗ 6-2

Η ομάδα έδειξε σήμερα ένα καλό πρόσωπο και έκανε ένα βήμα μπροστά, που νομίζω ότι είναι το ζητούμενο για κάθε νέα ομάδα.Ούτε ομαδάρα γίναμε σήμερα, ούτε η καταστροφή έίχε έρθει την τρίτη απέναντι στη λάτσιο.όλοι να κάνουμε υπομονή και να αφήσουμε την ομάδα να δουλέψει με ηρεμία,γιατί φαίνεται ότι η ομάδα δουλεύει.Όταν κάποιος δουλευει κάποια στιγμή το αποτέλεσμα θα βγει στο γήπεδο.Λάθη πάντα θα γίνονται αλλά θα πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007



Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ.THANKS FOR THE MEMORIES